Ar viską žinote apie oro vėdinimą?

Oro užterštumo lygis pastoviai didėja. Tačiau yra įdomus faktas, jog nevėdinamose patalpose oras gali būti dar labiau nešvarus nei lauke. Pasirodo, jog šiuolaikiniai pastatai yra ant tiek sandoriai pastatyti, jog orui savarankiškai cirkuliuoti nėra galimybės. Oro valymui patalpose yra kuriami specialūs prietaisai, įvairiausios vėdinimo sistemos.

Vėdinimo sistemos yra skirtos patalpų orui ištraukti bei grynam orui įnešti. Šie įrenginiai garantuotai veiks efektyviau nei pradarytas langas, jie neišleis būsto šilumos. Vėdinimo sistemos namui, biurui ar gamyklinėms ir pramonės patalpoms yra puiki alternatyva greitai, taupiai ir efektyviai išvalyti orą ir išlaikyti šilumą.

Vėdinimo įrenginiai veikia tokiu būdu: šalinant užterštą orą iš patalpų, sulaikoma šiluma, kuri yra perduodama ateinančiam grynam orui. Orui cirkuliuoti tarp patalpų ir lauko yra naudojami vamzdžiai, vadinami ortakiais. Tinkamai įrengti ortakiai apsaugos nuo šilumos nuostolių ir garantuos gerą vėdinimo sistemą ir atitiks higienos normas.

Geram ir kokybiškam vedinimo sistemos darbui ortakiai privalo būti tinkamai sumontuoti ir pagaminti iš kokybiškų medžiagų. Šie vėdinimo vamzdžiai yra labai universalūs, turi platų funkcinį pasirinkimą ir technines savybes, tokias kaip šilumos, garo, garso izoliacijos, tvirtumo, montavimo paprastumo. Ortakiai yra gaminami iš įvairių rūšių metalo, keramikos, tekstilės ar plastiko. Taip pat jie gali būti įvairių formų, dažniausiai skritulio ar stačiakampio. Apvalieji ortakiai yra lengviausiai pagaminamas, sujungiamas ir ekonomiškiausias variantas. Stačiakampiai ortakiai, nors brangesni, tačiau puikiai tinka mažesnėms patalpoms arba įrengimui virš pakabinamųjų lubų. Sparčiai populiarėja plastikiniai ortakiai, jie yra praktiški, atsparūs korozijai. Na o tekstiliniai įrenginiai patenkins kiekvieno interjero puoselėtoją, nes vamzdžių išvaizda yra derinama pagal kiekvieno individualius norus. Taigi, ortakiai yra elementari ir  kiekvieno norus ir poreikius įgyvendinanti vėdinimo sistema. Taip pat didelis jų privalumas- išlaikyti aukštas temperatūras. Tinkamam vedinimui užtikrinti ir temperatūrai išlaikyti ortakiai privalo būti sandoriai įrengti.

Tinkamai įrengtos ir kokybiškai pagamintos vėdinimo sistemos užtikrins gaivų ir švarų orą patalpose, taip pat neeikvos šilumos ir nereikalaus daug elektros energijos.

Daugiau informacijos apie vėdinimo sistemas namui: https://nit.lt/produktai/vedinimo-sistemos/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top