Kas yra sportinis turizmas?

Kai išgirstamas žodis turizmas, dauguma žmonių dažniausiai pirma pagalvoja apie keliones. Ir tam tikra prasme jie yra teisūs, juk turistas yra tas žmogus kurie gimtąją vietą palieka ilgesniam nei 24 valandų laikotarpiui. Visgi, taip pat nereikia pamiršti, kad turizmas yra skirstomas į tam tikras rūšis ir yra ypač įvairus. Viena turizmo rūšių yra ir sportinis turizmas. Tad, kas tai yra? Ką vadiname sportiniu turizmo ir, ar jis dar yra skirstomas į kokias nors šakas. O, ką reikia žinoti apie sportinį turizmą Lietuvoje? Į šiuos klausimus ir atsakysime netrukus.

Kas yra sportinis turizmas ir, kokios jo šakos?

Atsakant į klausimą, kas yra sportinis turizmas, svarbu pasakyti, kad tai – ekstremalaus sporto neolimpinė sporto šaka. Sportinio turizmo metu yra varžomasi parengtuose maršrutuose kategorizuotose distancijose ir siekiant įveikti kategorizuotas gamtos kliūtis. Taip pat sportiniam turizmo yra priskiriami įvairaus sudėtingumo kategorijų sportiniai žygiai, įvairios varžybos, be to, tik nedaugelis žino, kad sportinis turizmas siejamas ir su orientavimosi sportu. Sportinis turizmas turi daug šakų: pėsčiųjų turizmas, slidžių turizmas, kalnų turizmas, vandens turizmas, dviračių turizmas, automobilių turizmas, motociklų turizmas, urvų turizmas (speleoturizmas), žirgų turizmas.

Ką svarbu žinoti apie sportinį turizmą mūsų šalyje?

Sportinio turizmo pagrindai mūsų šalyje susiformavo dar 6 – ajame praeito šimtmečio dešimtmetyje, nuo 1958 metų buvo steigiami turistų klubai. 1969 metais buvo pradėtos rengti kalų turiados, nuo 1972 metų – pėsčiųjų maratonai. Šiuo metu populiariausios sportinio turizmo šakos Lietuvoje yra šios: pėsčiųjų, vandens, kalnų, dviračių.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad sveikatingumo centrai, sporto centrai, žirgynai – tos erdvės, kurios gali būt vystomas sportinis turizmas. Sportinis turizmas – puiki galimybė aktyviai leisti laiką ir mėgautis sportine veikla.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top