Dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti, perkant vaikiškas kojines

Tėvams kartais gali kilti keblumų, bandant išrinkti geras vaikiškas kojines. Yra tūkstančiai pasirinkimų, iš kurių galite rinktis, tačiau kaip suklysti ir išrinkti tinkamas? Sudėtis, kojinių tipas, dizainas – kokie prioritetai, renkant kojines vaikams? Taigi, mes apžvelgsime keletą svarbių veiksnių, į kuriuos turite atsižvelgti, perkant kojines vaikams (šie veiksniai gali būti taikomi ir suaugusiems skirtoms kojinėms).

1. Kojinių sudėtis

Renkantis kojines pirmiausia reikia atsižvelgti į audinio sudėtį. Pamatysite, kad dauguma kojinių yra pagamintos iš skirtingų pluoštų mišinio. Nėra kojinių, pagamintų iš 100% medvilnės ar kito pluošto, nes reikia pridėti elastano (elastinį pluoštą) arba likros, kad kojinės vaikams galėtų šiek tiek išsitempti ir tinkamai priglusti prie pėdos. Suprasdami kiekvieno pluošto tipo privalumus ir trūkumus, galėsite priimti labiau pagrįstą sprendimą. Renkantis vaikiškas kojines, svarbu medžiagos gebėjimas išlaikyti šilumą, nes vaiko pėdos vaidina svarbų vaidmenį, reguliuojant kūno temperatūrą.

Medvilnė

Dažniausiai pasitaikanti medžiaga, kurią rasite kojinių rinkoje, yra medvilnė. Tai populiariausias audinys, kuris gerai išlaiko šilumą. Tai natūralus pluoštas, kuriam pirmenybę teikia dauguma tėvų. Jei įmanoma, ieškokite ekologiškos medvilnės, nes jos auginamos nenaudojant cheminių trąšų ar pesticidų, kurie sumažina žalą gamtai.

Merino vilna

Žmonės vilną dažniausiai sieja su žiema ir šaltu oru, tačiau merino vilna yra kvėpuojantis audinys, kurį galima dėvėti ištisus metus. Pagaminti iš merino avių, kurios daugiausia gyvena Naujojoje Zelandijoje, vilnos, šie verpalai yra be galo minkšti. Ši vilna įgijo populiarumą tarp sportininkų ir žygeivių bei keliautojų. Ji yra brangesnė už medvilnę, akrilą ar nailoną, bet idealus pasirinkimas mažiems ar vyresniems vaikams, kurie visą dieną daug juda.

Nailonas

Nailonas paprastai maišomas su kitais audiniais (medvilnė arba viskozė iš bambuko), dažnai sudaro 20–50 % kojinių audinio. Nailonas suteikia patvarumo bei greitai džiūsta.

Elastanas, spandeksas arba likra.

Tai medžiagos, kurios suteikia šiek tiek tamprumo ir leidžia kojinėms tinkamai priglusti. Paprastai šios medžiagos sudaro tik nedidelę dalį (2–5 %) kojinių audinio. Nors ir nedidelis procentas, bet tai svarbus veiksnys, lemiantis kojinių prigludimą ir kiek laiko jos išliks tinkamos naudoti. 

2. Kojinių pasiuvimo kokybė

Svarbiausias dalykai, į kurį reikia atsižvelgti, tikrinant vaikiškų kojinių pasiuvimo kokybę, yra pirštų siūlių būklė.

Pirštų siūlės

Pirmajame gamybos etape kojinės mezgamos vamzdžio formos. Vėliau kojinių siūlės užbaigiamos ties piršto siūle, kuri eina per pirštų viršų. Tradicinės mašininiu būdu sujungtos pirštų siūlės yra stambios ir išsikišusios, todėl gali erzinti ir sukelti nepatogumų. Kitas būdas – rankomis užbaigtos siūlės. Tokia siūlė yra labai maža ir neišsikiša į išorę, todėl jų praktiškai neįmanoma aptikti ir jos nekelia jokio diskomforto. Tačiau rankomis atliktas darbas yra brangus ir reikalaujantis kruopštumo, todėl rankomis užbaigiamos kojinės daugiausia yra skirtos kūdikiams ir vaikams, be to, aukščiausios klasės suaugusiųjų kojinėms. Perkant kūdikių kojines, patartina jas išversti į išorę, kad patikrintumėte pirštų siūles, kad įsitikintumėte, jog jos bus patogios jūsų vaikams.

Maži vaikai ir, ypatingai, kūdikiai yra labai jautrūs aplinkos veiksniams, todėl tėvai turi užtikrinti, kad viskas, kas kontaktuoja su jautria vaikų oda, būtų atitinkamos kokybės. Todėl apatinis trikotažas vaikams turi būti renkamas atsakingai. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top