Geltoni kukurūzų miltai, pagaminti sumalant džiovintus geltonus kukurūzų branduolius į miltus, suteikia jūsų kepiniams įvairovės ir yra sveikintinas kepinių priedas, pavyzdžiui, bandelių ir duonos. Kadangi juose nėra glitimo, geltonieji kukurūzų miltai yra sveika alternatyva kvietiniams miltams, jei laikotės dietos be glitimo. Jame taip pat yra daug svarbių maistinių medžiagų, o geltonųjų kukurūzų miltų naudojimas, gaminant maistą, padidina vitaminų ir mineralų suvartojimą.
Cinkas
Geltonieji kukurūzų miltai yra cinko, mineralo, svarbaus fermentų funkcijai, šaltinis. Cinkas aktyvina fermentus, kurie reguliuoja genų aktyvumą jūsų ląstelėse, stiprina imuninę sistemą ir padeda maistą paversti energija. Jis taip pat yra jūsų ląstelių membranų dalis ir aktyvina antioksidacinį fermentą, kuris padeda apsaugoti šias membranas, taip pat jūsų DNR ir baltymus, kad nebūtų pažeisti.
Geležis
Geltonieji kukurūzų miltai taip pat aprūpina jus geležimi. Medicinos instituto duomenimis, kiekviename geltonųjų kukurūzų puodelyje yra 2,8 miligramo geležies, o tai yra 35 dienos geležies poreikis vyrams ir 16 procentų moterims. Geležis, kurią gaunate su maistu, yra įtraukta į hemoglobiną – baltymą, esantį jūsų raudonuosiuose kraujo kūneliuose, kuris skatina sveiką deguonies apytaką. Geležis taip pat leidžia jūsų ląstelėms gaminti energiją ir padeda jūsų baltiesiems kraujo kūnams, imuninės sistemos komponentams, kovoti su infekcija.
Karotinoidai ir vitaminas A
Auksinis geltonųjų kukurūzų miltų atspalvis atsiranda dėl karotinoidų kiekio. Karotinoidai – geltonų, oranžinių ir raudonų pigmentų šeima – skatina audinių funkciją ir kovoja su ligomis. Liuteinas ir zeaksnatninas, du karotinoidai geltonuosiuose kukurūzų miltuose, filtruoja šviesą, kai ji patenka į akis, skatina sveiką regėjimą ir apsaugo nuo su amžiumi susijusių akių ligų. Kiti karotenoidai, tokie kaip beta karotinas, skyla į vitaminą A ir palaiko jūsų imuninę sistemą, padeda ląstelėms augti ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Dėl savo karotinoidų kiekio kiekvienas geltonųjų kukurūzų miltų puodelis į jūsų maistą prideda 250 tarptautinių vitamino A vienetų, o tai sudaro 11 procentų dienos normos moterims ir 8 procentus vyrams, kaip rekomenduoja Medicinos institutas.
Skaidulos
Į savo patiekalus įdėjus geltonųjų kukurūzų miltų jie tampa sotesni, nes jie sugeria vandenį ir išbrinksta virškinamajame trakte. Skaidulos padeda jūsų organizmui tinkamai reaguoti į insuliną ir kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, taip pat padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Skaidulos taip pat prisideda prie jūsų ilgalaikės sveikatos, kovoja su širdies ir kraujagyslių ligomis ir sumažina riziką susirgti 2 tipo diabetu. Puodelyje geltonųjų kukurūzų miltų yra 8,5 gramo skaidulų, o tai sudaro 34 procentus per dieną suvartojamo skaidulų kiekio moterims, o vyrams – 22 procentus.